Warning: include(/home/wildemans/domains/wildemansadviseert.nl/private_html/2.0.0/desktop/components/cookies.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/wildemans/domains/wildemansadviseert.nl/public_html/2.0.0/desktop/load.php on line 13

Warning: include(): Failed opening '/home/wildemans/domains/wildemansadviseert.nl/private_html/2.0.0/desktop/components/cookies.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php56/lib/php') in /home/wildemans/domains/wildemansadviseert.nl/public_html/2.0.0/desktop/load.php on line 13

Biografie

Ik ben geïnteresseerd in de relatie tussen mens en arbeid. Mijn overtuiging is dat werken een verrijking is van het leven doordat het kan bijdragen aan eigenwaarde en onafhankelijkheid.
Uit deze interesse heb ik ook naast mijn werk diverse deeltijdstudies gevolgd, waaronder arbeid- en organisatie sociologie. Dat maakt mij echter verre van een theoreticus, in tegendeel. Ik heb een pragmatische instelling en een no-nonsens aanpak.

Ik begon in de jaren '80 mijn carrière als arbeidsconsulent bij het Regionaal Bureau Arbeidsvoorziening (RBA), waarna ik vanaf de midden jaren ’80 als arbeidsdeskundige verbonden was aan de Gemeenschappelijke Medische Dienst (GMD) en later het Gemeenschappelijk Administratiekantoor (GAK) en ZVN Advies. Na eind jaren '90 te hebben gewerkt als stafadviseur bij ZVN Advies, ben ik 7 jaar vestigingsmanager geweest van Argonaut, een onderdeel van Achmea. Een bedrijf gespecialiseerd in sociaal-medische advisering, verzuimbegeleiding en re-integratievraagstukken. Hier gaf ik leiding aan 50 medewerkers. Vervolgens heb ik als projectmedewerker gewerkt op het hoofdkantoor van Achmea, om in 2006 het roer om te gooien.
In 2006 startte ik Wildemans Advies, wat inmiddels Wildemans Adviseert heet.

Meerwaarde
Met mijn achtergrond kan ik voor ondernemers meer betekenen dan de ‘standaard’ arbeidsdeskundige of manager.
Mijn achtergrond heeft mij veel praktisch inzichten gegeven en ik heb bovendien zelf ervaren dat in heel wat situaties voorkomen ècht beter is.
Ik weet wat er zowel binnen het bedrijfsleven als de non-profit sector speelt, en kan vanuit verschillende disciplines adviseren.


Als onafhankelijke professional vervult ik diverse rollen voor ondernemers in het MKB. Daarnaast werk ik op projectbasis voor het UWV.

Als docent, trainer en assessor ben ik verbonden aan de Fontys Hogeschool HRM en Psychologie. Ik doceer verschillende vakken op het gebied van HRM en Sociale Zekerheid. Daarnaast heb ik voor Hogeschool Capabel colleges verzorgd, waaronder post-HBO colleges voor de Masteropleiding voor arbeidsdeskundigen.
Voor het tijdschrift PW De Gids geef ik jaarlijks colleges over de ontwikkelingen binnen Sociale Zekerheid tijdens de HR-wetgeving Actualiteiten-dagen.
Vanwege mijn ruime expertise en ervaring ben ik gevraagd als lid van de Commissie Ethiek van de Stichting Register Arbeidsdeskundigen (SRA). Tevens ben ik arbeidsdeskundige co-trainer van de cursus Morele Besluitvorming van deze stichting. 

LinkedIn

Onze aanpak

De aanpak van Wildemans Adviseert kenmerkt zich door een professioneel, helder én onafhankelijk advies, waarbij maatwerk en persoonlijke aandacht voorop staan. Binnen het spanningsveld van Mens, Arbeid en Organisatie is Berti Wildemans mens- én resultaatgericht. Haar missie: een gezond en toekomstigbestendig bedrijf creëren met vitale, gemotiveerde en productieve werknemers! 

Berti Wildemans
Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking